RST levert

Dicht bij het achterland

Duurzaam transport

RST levert

De short sea business wordt gekenmerkt door een continue tijdsdruk: elke minuut telt. Dit resulteert in strakke vaarschema’s voor schepen en aanleveringen van containers tot net voor het vertrek van een schip. Rotterdam Short Sea Terminals is altijd bereid om tot het uiterste te gaan voor haar klanten en pakt hierbij elke uitdaging met beide handen aan. Deze flexibiliteit wordt gecombineerd met een hoog niveau dienstverlening, wat RST tot een betrouwbare partner maakt.

Dicht bij het achterland

Rotterdam Short Sea Terminals heeft via spoor, weg en binnenwater een directe verbinding met het gehele Europese vasteland. Door de ligging aan de Eemhaven heeft RST als binnenstedelijke terminal het achterland binnen handbereik. Hiermee is RST commercieel de meest aantrekkelijke en snelste terminal voor short sea overslag.

Maakt werk van duurzaam transport

RST maakt werk van duurzaam transport. Uiteraard door zo efficiënt mogelijk te werken. Maar ook door de wijze van transport te verduurzamen. Zo vervoeren de klanten van RST steeds vaker lading per barge in plaats van per truck. Ook de extended gate bij Moerdijk reduceert het aantal vervoersbewegingen via weg. Daarnaast is er een interne verbinding met de grootste rail terminal van Rotterdam, wat vervoer per spoor vanaf RST mogelijk maakt naar bestemmingen in heel Europa.

Onze kracht

RST maakt werk van duurzaam transport. Niet alleen door zo snel en efficiënt mogelijk te werken, maar ook door de wijze van transport te verduurzamen.

Rotterdam Short Sea Terminals is gelegen aan de Rotterdamse Eemhaven en heeft een directe verbinding met weg, spoor en binnenwater. De Terminal bestaat uit 2 kades: De Noordzijde en de Zuidzijde.

De Noordzijde van de terminal is 500 meter lang en heeft vijf ligplaatsen. Aan deze zijde zorgen de kranen en straddle carriers ervoor dat vracht op uiterst efficiënte wijze wordt geladen en gelost. Stiptheid en optimale performance staan hierbij voorop.

De Zuidzijde van de terminal is 1.300 meter lang en kent een uniek verwerkingsproces. De Ship to Shore kranen behoren tot de snelste en meest moderne ter wereld, en kunnen zowel de waterzijdige als de landzijdige operatie bedienen. Op die manier blijft het aantal kraanbewegingen zonder container tot het minimum beperkt.

Feiten

Annual transhipment of containers800.000
Number of ships per year2.800
Number of barges per year6.000
Number of trucks per year320.000
Equipment
Terminal46 ha
Quay length1.800 meters
Berths13
Ship to Shore cranes14
Reefer connections640
ConnectionsDirectly connected to water, road and rail
Employees320
Ship tracking Bekijk live de scheepsbewegingen op de RST Terminals.