Rotterdam Short Sea Terminals is de grootste dedicated op- en overslag terminal voor short sea schepen van Europa. Vanuit het hart van de Rotterdamse haven worden containers op efficiënte wijze verwerkt. Via schip, barge, trein of truck. Daarmee vervult RST een belangrijke hub-functie binnen West- en Zuid-Europa, Noord-Afrika en Scandinavië.

Geschiedenis

Anno 2015 is Rotterdam Short Sea Terminals de grootste short sea terminal van Europa

Rotterdam Short Sea Terminals is ontstaan in 1997 uit een fusie. Door haar continue focus op ondernemerschap en flexibiliteit heeft RST sindsdien een significante groei doorgemaakt.

Anno 2016 is Rotterdam Short Sea Terminals de grootste short sea terminal van Europa waar met 320 bevlogen medewerkers jaarlijks bijna 800.000 containers worden verwerkt.

De mensen van RST

RST is zuinig op haar menselijk kapitaal; het vormt de basis van de organisatie

Rotterdam Short Sea Terminals is een echte Rotterdamse onderneming. Letterlijk, want RST heeft met haar ligging in de Eemhaven echt binding met de stad.
De medewerkers beschikken over een Rotterdamse mentaliteit: ze hebben het hart op de tong, steken de handen uit de mouwen en zijn trots op hun bedrijf.

Maar die trots maakt niet blind. De medewerkers zijn ook mondig en kritisch wanneer het moet. RST is zuinig op haar menselijk kapitaal; het vormt de basis van de organisatie.