Rotterdam Short Sea Terminals (RST) is Europa's grootste hub voor dedicated short sea shipping. In het hart van de Rotterdamse haven verwerken wij containers op efficiënte wijze en zorgen wij ervoor dat lading zo snel mogelijk zijn bestemming bereikt. Dit doen we dankzij onze uitstekende geografische ligging, een grote variëteit aan bestemmingen en onze tri-modale verbinding. RST is een belangrijke hub voor Noord-Afrika, Iberië (Portugal en Spanje), UK & Ierland, Scandinavië en de Baltische staten.

Geschiedenis

Anno 2022 is Rotterdam Short Sea Terminals de grootste dedicated short sea terminal van Europa.

Rotterdam Short Sea Terminals ontstond in 1997. Dankzij continue focus op ondernemerschap en flexibiliteit heeft RST sinds die tijd een significante groei doorgemaakt.

In april 2021 werd RST onderdeel van Blue Ocean Capital en Crestline Investors.
Deze overname geeft nieuwe energie aan de verdere ontwikkeling van de terminal.

De mensen van RST

RST is zuinig op haar menselijk kapitaal; het vormt de basis van de organisatie

Rotterdam Short Sea Terminals is een echte Rotterdamse onderneming. Letterlijk, want RST heeft met haar ligging in de Eemhaven echt binding met de stad.
De medewerkers beschikken over een Rotterdamse mentaliteit: ze hebben het hart op de tong, steken de handen uit de mouwen en zijn trots op hun bedrijf.

Maar die trots maakt niet blind. De medewerkers zijn ook mondig en kritisch wanneer het moet. RST is zuinig op haar menselijk kapitaal; het vormt de basis van de organisatie. Vandaag de dag werken we met 350 toegewijde medewerkers 24/7 om ongeveer 800.000 containers per jaar te verwerken.