Verplichte voormelding truckbezoeken via Portbase vanaf 25 mei 2021
Vanaf 25 mei 2021 wordt het gebruik van Melding Container Achterland verplicht voor alle truckbezoeken aan Rotterdam Short Sea Terminals.
Als er geen voormelding gedaan is voor aankomst bij de RST balie, zal toegang tot de terminal geweigerd worden tot de voormelding is gedaan door de vervoerder of zijn opdrachtgever. Voor meer informatie, verwijzen we u naar deze brief.

Rotterdam Short Sea Terminals is de grootste dedicated op- en overslag terminal voor short sea schepen van Europa. Vanuit het hart van de Rotterdamse haven worden containers verwerkt op de meest efficiënte wijze. 

Meer over ons

RST levert

De short sea business wordt gekenmerkt door een continue tijdsdruk: elke minuut telt. Dit resulteert in strakke vaarschema’s voor schepen en aanleveringen van containers tot net voor het vertrek van een schip. Rotterdam Short Sea Terminals is altijd bereid om tot het uiterste te gaan voor haar klanten en pakt hierbij elke uitdaging met beide handen aan. Deze flexibiliteit wordt gecombineerd met een hoog niveau dienstverlening, wat RST tot een betrouwbare partner maakt.

Dicht bij het achterland

Rotterdam Short Sea Terminals heeft via spoor, weg en binnenwater een directe verbinding met het gehele Europese vasteland. Door de ligging aan de Eemhaven heeft RST als binnenstedelijke terminal het achterland binnen handbereik. Hiermee is RST commercieel de meest aantrekkelijke en snelste terminal voor short sea overslag.

Duurzaam transport

RST maakt werk van duurzaam transport. Uiteraard door zo efficiënt mogelijk te werken. Maar ook door de wijze van transport te verduurzamen. Zo vervoeren de klanten van RST steeds vaker lading per barge in plaats van per truck. Ook de extended gate bij Moerdijk reduceert het aantal vervoersbewegingen via weg. Ook alternatieve brandstoffen hebben onze aandacht.

Door2LNG

RST neemt deel in een mede door de EU gefinancierd internationaal project “Door2LNG”. Dit project streeft naar een upgrade van de maritieme verbindingen door LNG-aangedreven multimodaal transport te stimuleren. Eén van onze partners in dit project is Containerships plc.

Laatste nieuws

NIEUWE DOUANEPROCEDURES PER 1 JANUARI 2021

Als gevolg van Brexit worden per 1 januari 2021 extra douaneformaliteiten ingevoerd bij RST. Om congestie en vertragingen te voorkomen op en rond de Rotterdam City Terminal gate en bij de RST-truckbalie, barge en rail desk, gelden er per 1 januari 2021 nieuwe toegangsprocedures bij RST. Lees hier meer. Alleen samen kunnen we vertraging voorkomen!