RST MVO Rapport 2022

Bekijk ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (​​MVO) verslag 2022 waarin we onze doelstellingen op het gebied van Mensen, Planeet en voorspoed hebben gedefinieerd.
Er is ook een hele nieuwe Website gemaakt waar je meer informatie kunt vinden.
Gebruik de knop MVO in het menu hierboven.
Download het MVO verslag hier

Rotterdam Short Sea Terminals is de grootste dedicated op- en overslag terminal voor short sea schepen van Europa. Vanuit het hart van de Rotterdamse haven worden containers verwerkt op de meest efficiënte wijze. 

Meer over ons

RST levert

De short sea business wordt gekenmerkt door een continue tijdsdruk: elke minuut telt. Dit resulteert in strakke vaarschema’s voor schepen en aanleveringen van containers tot net voor het vertrek van een schip. Rotterdam Short Sea Terminals is altijd bereid om tot het uiterste te gaan voor haar klanten en pakt hierbij elke uitdaging met beide handen aan. Deze flexibiliteit wordt gecombineerd met een hoog niveau dienstverlening, wat RST tot een betrouwbare partner maakt.

Dicht bij het achterland

Rotterdam Short Sea Terminals heeft via spoor, weg en binnenwater een directe verbinding met het gehele Europese vasteland. Door de ligging aan de Eemhaven heeft RST als binnenstedelijke terminal het achterland binnen handbereik. Hiermee is RST commercieel de meest aantrekkelijke en snelste terminal voor short sea overslag. Dankzij onze uitstekende tri-modale verbindingen direct aangesloten op onze terminal (weg | binnenvaart | spoor) is RST een uitstekende uitvalsbasis voor short sea shipping.

Duurzaam transport

RST maakt werk van duurzaam transport. Uiteraard door zo efficiënt mogelijk te werken. Maar ook door de wijze van transport te verduurzamen. Zo vervoeren de klanten van RST steeds vaker lading per barge in plaats van per truck. Ook de extended gate bij Moerdijk reduceert het aantal vervoersbewegingen via weg. Ook alternatieve brandstoffen hebben onze aandacht.

Door2LNG

RST neemt deel in een mede door de EU gefinancierd internationaal project “Door2LNG”. Dit project streeft naar een upgrade van de maritieme verbindingen door LNG-aangedreven multimodaal transport te stimuleren. Eén van onze partners in dit project is Containerships plc.

Laatste Nieuws

AUTOMATISERING VAN ONZE LANEN OP ZONE10

Deze week starten we met de automatisering van onze lanen bij ZONE 10.

Voor de chauffeurs die Zone 10 bezoeken en zijn doorverwezen naar BLOKKEN ZONE10 betekent dit dat ze zelfstandig de laan moet inrijden en de laan moeten bevestigen bij een van de 3 kiosken aldaar. Zorg er voor dat cabine van de truck op de gele lijn staat die op de grond is aangebracht. Alleen dan word de laan zichtbaar bij de kiosk!

Leer meer