RST MVO Rapport 2022

Bekijk ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (​​MVO) verslag 2022 waarin we onze doelstellingen op het gebied van Mensen, Planeet en voorspoed hebben gedefinieerd.
Er is ook een hele nieuwe Website gemaakt waar je meer informatie kunt vinden.
Gebruik de knop MVO in het menu hierboven.
Download het MVO verslag hier

Rotterdam Short Sea Terminals is de grootste dedicated op- en overslag terminal voor short sea schepen van Europa. Vanuit het hart van de Rotterdamse haven worden containers verwerkt op de meest efficiënte wijze. 

Meer over ons

RST levert

De short sea business wordt gekenmerkt door een continue tijdsdruk: elke minuut telt. Dit resulteert in strakke vaarschema’s voor schepen en aanleveringen van containers tot net voor het vertrek van een schip. Rotterdam Short Sea Terminals is altijd bereid om tot het uiterste te gaan voor haar klanten en pakt hierbij elke uitdaging met beide handen aan. Deze flexibiliteit wordt gecombineerd met een hoog niveau dienstverlening, wat RST tot een betrouwbare partner maakt.

Dicht bij het achterland

Rotterdam Short Sea Terminals heeft via spoor, weg en binnenwater een directe verbinding met het gehele Europese vasteland. Door de ligging aan de Eemhaven heeft RST als binnenstedelijke terminal het achterland binnen handbereik. Hiermee is RST commercieel de meest aantrekkelijke en snelste terminal voor short sea overslag. Dankzij onze uitstekende tri-modale verbindingen direct aangesloten op onze terminal (weg | binnenvaart | spoor) is RST een uitstekende uitvalsbasis voor short sea shipping.

Duurzaam transport

RST maakt werk van duurzaam transport. Uiteraard door zo efficiënt mogelijk te werken. Maar ook door de wijze van transport te verduurzamen. Zo vervoeren de klanten van RST steeds vaker lading per barge in plaats van per truck. Ook de extended gate bij Moerdijk reduceert het aantal vervoersbewegingen via weg. Ook alternatieve brandstoffen hebben onze aandacht.

Door2LNG

RST neemt deel in een mede door de EU gefinancierd internationaal project “Door2LNG”. Dit project streeft naar een upgrade van de maritieme verbindingen door LNG-aangedreven multimodaal transport te stimuleren. Eén van onze partners in dit project is Containerships plc.

Laatste Nieuws

zero tolerance Coöperatie City Terminals (CCT) per 01-01-2023

Beste relatie,

De afgelopen maanden worden wij, als Coöperatie City Terminal, steeds vaker geconfronteerd met
buitensporig en grensoverschrijdend gedrag van chauffeurs die onze terminals bezoeken. De
bezoeken vinden plaats aan één of meerdere van onze leden te weten: Rotterdam Shortsea
Terminals, Rail Service Center Rotterdam, Matrans, Mainport Neelevat, Mainport Container Services
of Kramer Waalhaven. Het gedrag uit zich in het handmatig openduwen van slagbomen, het bewust
door gesloten slagbomen heen rijden, het negeren van de terreinregels, het negeren van
aanwijzingen van ons (Security) personeel en agressief gedrag richting ons (Security) personeel.
Diverse keren hebben wij de hulp in moeten roepen van de politie.

Wat ook de reden van dit gedrag mag zijn, wij accepteren dit niet meer. De grens is bereikt!

Download de complete memo hier